Festivalul Jazz in the Park le oferă clujenilor șansa de a se reîntâlni cu orașul, redescoperindu-l prin puterea muzicii și a conectării comunităților.

Fiecare dintre ultimele ediții Jazz in the Park au reunit până la 100.000 de oameni la zecile de concerte și evenimente culturale ale festivalului. Printre artiștii care au concertat până în prezent pe scenele festivalului se numără Marcus Miller, Judith Hill, Shai Maestro Trio, Delvon Lamarr Organ Trio, Nouvelle Vague, Dhafer Youssef, Hindi Zahra, Vintage Trouble, Neil Cowley Trio, Mammal Hands, Lars Danielsson și mulți alții.

Comunitatea Jazz in the Park este activă de-a lungul întregului an în cadrul unor proiecte precum Fondul Jazz in the Park, un program de crowdfunding în care participanții donează zeci de mii de euro pentru proiecte comunitare, „cumpărând” bilete neobligatorii de acces la festival.

Cele șapte ediții de până acum ale festivalului ne-au ajutat să redăm oamenilor spații precum Parcul Central, malul Someșului, Parcul Armătura din Cluj, groapa de gunoi de la Pata Rât sau satul Bogata de Mureș, să pornim diferite proiecte culturale și artistice prin Fondul Jazz in the Park și să fim listați top zece cele mai bune festivaluri de talie mică la European Festival Awards.

www.jazzinthepark.ro.